Da Grasso – otwarcie nowego lokalu w Zduńskiej Woli

Oferta gastronomiczna w Zduńskiej Woli poszerzy się niedługo o bardzo znanego na polskim rynku gracza. Mowa o sieci DaGrasso, która posiada swoje lokale w ponad 120 miastach w całym kraju. Firma ta istnieje już od końca lat 90-tych, i choć zmieniają się trendy kulinarne, jej restauracje nadal wiodą prym wśród franczyzowych projektów gastronomicznych. Nie może być inaczej – w końcu flagowym produktem serwowanym w DaGrasso jest pizza. Ta potrawa stała się fenomenem na skalę światową, i choć Włosi traktują danie niczym swoje dobro narodowe, to nie sposób nie zauważyć, że sztukę robienia pizzy opanowali również pizzaiolo nad Wisłą.

Pizza w (wysokim) standardzie

Pizzerie DaGrasso z roku na rok udowadniają, że lokale otwierane w ramach franczyzy mogą oferować smakowite dania z najlepszych składników. Dzięki pozytywnym opiniom http://www.dagrasso.pl jest wieloletnim laureatem Laurów Konsumenta oraz nagród potwierdzających jakość zarówno potraw, jak i obsługi. W nowo otwartym lokalu w Zduńskiej Woli będzie się można zweryfikować te opinie smakując jednej z 36 pizz, w 3 standardowych rozmiarach (24, 32 i 42 cm). Obok klasycznych pozycji, takich jak margherita, quattro stagioni, pepperoni czy carciofo w menu znajdują się również takie kompozycje jak kebab, havai czy pollo con broccoli. W trosce o zadowolenie nawet największych kulinarnych purystów dostępne są również pizze bardziej tradycyjne, wypiekane na cienkim cieście (mozzarella, formaggio, salame oraz prosciutto).

Szeroki wybór dań i napojów

W przypadku pizzerii posiadających w karcie również wiele propozycji obiadowych często budzą się wątpliwości, czy taka wszechstronność nie została okupiona gorszą jakością. W DaGrasso nie trzeba się obawiać. W sieci można zjeść posiłek złożony ze startera (np. bruschetty z pieczarkami lub pomidorami, skrzydełek z kurczaka, quesadilli z polędwiczką z kurczaka, foccaci z czarnymi oliwkami), dania głównego oraz deseru.

Poza pizzą w DaGrasso dostępne są makarony w różnym wydaniu – m.in. pollo pesto, bolognese, ravioli z mięsem lub szpinakiem, lasagne. W ramach drugiego dania można również zamówić np. karkówkę z masłem czosnkowym, grillowaną polędwiczkę z kurczaka, kebab drobiowy, pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami – każde mięsne danie podawane jest z dodatkami (sałatką ze świeżych warzyw oraz frytkami). Miłośnikom kuchni amerykańskiej spodoba się z kolei fakt, iż dostępne są także różne warianty burgerów (podawane z frytkami). Osoby dbające o linię także znajdą w karcie coś dla siebie – sałaty (m.in. grecką, z pieczoną szynką parmeńską czy z tuńczykiem).

W restauracji można zaspokoić również ochotę na słodycze – jako desery podawane są: śmietankowy torcik, wegańska szarlotka, desery lodowe. Obok popularnych napojów gazowanych znanych firm w DaGrasso zamówimy pyszną kawę (mrożoną lub gorącą), herbatę sezonową, a także shake’a.

Otwarte siedem dni w tygodniu

Ponieważ lokal będzie otwarty przez cały tydzień do późnych godzin wieczornych (od poniedziałku do czwartku oraz w niedzielę od 11 – 22, a w piątki i soboty aż do 24) może stać się nie tylko punktem gastronomicznym, ale również miejscem spotkań – szczególnie biorąc pod uwagę charakterystyczny, energetyczny wystrój. DaGrasso w Zduńskiej Woli (adres lokalu: ul. Kręta 5) otworzy swoje podwoje już 20 lutego 2019, w piątek. Warto rozpocząć świętowanie weekendu od wizyty w tym lokalu, w którym obsługa oraz jakość serwowanych dań są na najwyższym poziomie od momentu powstania sieci. W DaGrasso obszerne menu to jednak nie wszystko – znakiem rozpoznawczym lokali są również liczne promocje, dzięki którym na pizzę mogą sobie pozwolić także osoby z ograniczonym budżetem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Wpisz swoje imię